Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS


1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το AIDS έναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV. Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.
Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο κίνδυνος στη χώρα μας μοιάζει αμελητέος, χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, αφού η λοίμωξη παρουσιάζει αυξητική πορεία. Σημαντική μείωση παρατηρείται στους θανάτους από AIDS, λόγω των νέων θεραπειών, που εφαρμόζονται.
Το 2008 και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δηλώθηκαν 547 νέα περιστατικά οροθετικών ατόμων (458 άνδρες και 89 γυναίκες) και διαγνώσθηκαν 73 νέες περιπτώσεις AIDS (64 άνδρες και 9 γυναίκες). Ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των περιστατικών AIDS, έως τις 31 Οκτωβρίου 2008 ανερχόταν σε 9229 άτομα ,εκ των οποίων 7.409 (80,3%) ήταν άνδρες και 1772 γυναίκες (19.2%). Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων AIDS, που δηλώθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2008 ανέρχεται σε 2928, εκ των οποίων 2477 άνδρες (84,6%) και 451 γυναίκες (15,4%). Οι θάνατοι από AIDS ανήλθαν σε 21 το 2008 (στοιχεία έως τις 31.10) και συνολικά σε 1582 από το 1983 (1382 άνδρες και 200 γυναίκες).

K.K.
Πηγη: sansimera.gr







Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

8η ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΧΩΡΑΣ ΙΡΑ


                                                                
Με επιτυχία διεξήχθη η 8η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων Χώρας ΙΡΑ, στο Καρπενήσι, απο 23-25 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή  εκπροσώπων απο 26 Νομούς και πολλών εκδρομέων. Την Τοπική Διοίκηση Πειραιώς και Νήσων, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Τοπικής μας Διοίκησης και Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Κυριάκος Κάρκαλης.
Κατα τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που θα απασχολήσουν το επερχόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο και έγινε σύντομος απολογισμός του έργου του Εθνικού μας Τμήματος για τη χρονιά που φεύγει.
Οι εκπρόσωποι και οι εκδρομείς, ικανοποιήθηκαν απόλυτα απο το μαγευτικό χειμερινό Καρπενήσι και την άψογη Ευρυτανική φιλοξενία, όπου μερίμνη της οικείας Τοπικής Δίοικησης, υπήρξε υποδειγματική. Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι Τοπικές Θρησκευτικές, Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές.
Ως Τοπική Διοίκηση, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Πατλιά και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΔ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ για τη ζεστή φιλοξενία και να τους συγχαρούμε για την άψογη διοργάνωση
Κ.Κ.
ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ



Απο τον γνωστό έγκριτο Πειραιώτη δημοσιογράφο και φίλο της Ένωσής μας,κ. Στέλιο Μανουσάκη εκδόθηκε νέα Εφημερίδα για τον Πειραιά και τα νησιά μας. Ο τίτλος αυτής "ΕΓΚΥΡΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ"
Εκδίδεται ανά δεκαπενθήμερο και πραγματεύεται, πολιτικά, ναυτιλιακά, πολιτιστικά και άλλα θέματα.
Γνωρίζοντας απο παλιά το δημοσιογραφικό ύφος, ήθος και την αγωνιστικότητα του  κ. Μανουσάκη, αλλα και τηνν άμετρη αγάπη του για το λειτούργημα που τόσα χρόνια άοκνα και με ζήλο υπηρετεί, είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια αυτή - σε δύσκολους  ομολογουμένως καιρούς- θα ευοδωθεί και σύντομα θα καταλάβει τη θέση που της αξίζει στις καρδιές των Πειραιωτών.
Η Τοπική Διοίκηση Πειραιώς και Νήσων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, δια του Διοικητικού της Συμβουλίου εύχεται ολόψυχα:
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
Κ.Κ.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

20 Νοεμβρίου:
Παγκόσμια Ημέρα για
 τα Δικαιώματα του Παιδιού
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς:
Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.
Κ.Κ.
Πηγή: www.sansimera.gr

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΔΑΠ



ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής χορού της Δ/νσης
. Τον αγιασμό τέλεσε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης ΚΟΚΟΝΗΣ, συνεπικουρούμενος από τον Αντιπρόεδρο της Τοπικής μας Διοίκησης ,βυζαντινό ιεροψάλτη ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ Μανώλη. Παρέστησαν , μεταξύ  άλλων , μελή του προεδρείου της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη ΤΕΤΡΑΔΗ, η πρόεδρος του Ομίλου κυριών φίλων Αστυνομίας Πειραιά κ. ΡΟΥΣΣΟΥ Όλγα, ο Πρόεδρος του ομίλου φίλων Αστυνομίας Δ. Αττικής κ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης, ο Β' Αντιπρόεδρος της Τοπικής μας Διοίκησης κ. ΚΟΝΤΑΡΑΣ Άγγελος κ. ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ(πρώην υπεύθυνη της Σχολής) πολλοί συνάδελφοι και φίλοι , αλλά και οι γονείς των παιδιών .Την εκδήλωση παρουσίασε η συνάδελφος κ. ΖΕΙΜΠΕΚΗ Μαριανθη. Στη συνέχεια τα παιδιά χόρεψαν , χορούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αν. Δ/ντης Αστυνομίας Πειραιά κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ . Ακλούθησε μικρή δεξίωση .
 Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον δάσκαλο χορού κ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ, στους βοηθούς του, αλλά περισσότερο στα παιδιά των συναδέλφων(όλων των ηλικιών) που παρουσίασαν ένα θέαμα υψηλών απαιτήσεων . Όλοι οι προσκεκλημένοι αποχώρησαν ενθουσιασμένοι.
            ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης