Πέμπτη 23 Μαΐου 2013



15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΙΡΑ



 
Με επιτυχία διεξήχθη στη Λισαβόνα Πορτογαλίας η 15η Συνάντηση Μεσογειακών Τμημάτων ΙΡΑ, με συμμετοχή αντιπροσώπων από τις εξής χώρες:
Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Άγιο Μαρίνο, Ισραήλ, Ανδόρα, Γιβραλτάρ,  Ρουμανία, Βουλγαρία,  Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Κροατία, Ανδόρα, Γαλλία  και Ελβετία.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα είχε όπως πάντα παρουσία δυναμική, με εύστοχες παρεμβάσεις  και  καίριες προτάσεις, προκαλώντας θετικά σχόλια από πλευράς συνέδρων.
Εκπροσωπήθηκε δε, από τον Αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκο Κάρκαλη και τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραπατάκη
Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν πέντε προτάσεις (motions), οι οποίες ενεκρίθησαν ομόφωνα και λάβαμε τη διαβεβαίωση, ότι θα στηριχτούν και από  τα Μεσογειακά Τμήματα, στο επερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο της Κοπεγχάγης τον προσεχή Σεπτέμβριο, όσες από αυτές τεθούν.  Ειδικότερα:
  1. Διεύρυνση της Μεσογειακής Συνάντησης με προσκεκλημένες και άλλες χώρες , ιδίως της Βαλκανικής, με σκοπό την ενδυνάμωση του Μεσογειακού μπλοκ για την καλύτερη στήριξη των προτάσεών μας, αλλά και των υποψηφίων μας στα εκλογικά Συνέδρια.
  2. Θεσμοθέτηση Διεθνούς Συμποσίου στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα «Ολυμπιακό Πνεύμα και ΙΡΑ στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας», κάθε 4 έτη με τη συμμετοχή μελών από όλον τον κόσμο, κατά την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας.
  3. Παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με συμμετοχές μελών ΙΡΑ από τον περσινό Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας που είχε προταθεί και υλοποιήθηκε από την ΤΔ Αθηνών – Αττικής. Ενημερώθηκαν οι σύνεδροι για τον φετινό κλασσικό μαραθώνιο που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2013 και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Από το Ελληνικό Τμήμα,  προτάθηκε η θεσμοθέτησή του της συμμετοχής μελών ΙΡΑ κατ’ έτος
  4. Προτάθηκε ψήφισμα από το Ελληνικό Τμήμα που αφορά στην Παγκόσμια Ειρήνη και έγινε αποδεκτό ομόφωνα, εκ  μέρους όλων  των Μεσογειακών Τμημάτων για την επίδοση αυτού από την αρμόδια Παγκόσμια Επιτροπή στους  Διεθνείς Οργανισμούς που η ΙΡΑ είναι μέλος (ΟΗΕ και Συμβούλιο της Ευρώπης).
  5. Παρουσιάστηκε εκ νέου τροποποιημένη πρόταση για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Συνάντησης Γυναικών ΙΡΑ στο Ηράκλειο  με την οικονομική αρωγή του Παγκόσμιου Ταμία και η θεσμοθέτησή της  κάθε δύο χρόνια, σε διαφορετικό κάθε φορά κράτος,

Επί της προτάσεως του Ιταλικού Τμήματος για δημιουργία γραμματείας των μεσογειακών κρατών, εισηγηθήκαμε η γραμματεία αυτή να αποτελείται από μέλη προερχόμενα από το κράτος που διοργανώνει τη μεσογειακή  συνάντηση, αυτό που τη διοργάνωσε την προηγούμενη φορά και αυτό που θα την διοργανώσει την επόμενη φορά στα πρότυπα της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης. Η παρέμβασή μας αυτή  έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Επίσης εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, διότι καίτοι, είχε αποφασισθεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ισραήλ η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του παγκοσμίου Συμβουλίου (ΡΕΒ), έως και σήμερα ουδέποτε ελάβαμε ενημέρωση.

Κατά τα λοιπά, επικυρώθηκαν τα πρακτικά της προηγουμένης Μεσογειακής συνάντησης και ορίσθηκε όπως η επόμενη συνάντηση γίνει στην Βουλγαρία, στην οποία ευχηθήκαμε καλή επιτυχία.

Κατά κοινή παραδοχή, η παρουσίαση των Ελληνικών προτάσεων υπήρξε υποδειγματική, ενδελεχής και άρτια με εντυπωσιακές παρουσιάσεις με τη βοήθεια τεχνικών μέσων (power point) και πειστικό λόγο με ισχυρή επιχειρηματολογία.

Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Πορτογαλικό Τμήμα για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία.
Κυριάκος Κάρκαλης



Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ VIDEO



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΎΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, Η ΟΠΟΙΑ  ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ VIDEO.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ  ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ,  ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ
ΦΙΛΙΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ
ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
IPA HELLAS


Ο διαγωνισμός βίντεο της Παγκόσμιας Επιτροπής Πολιτιστικών είχε ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο  στη Ρουμανία το Σεπτέμβριο του 2011.
Το χρονικό όριο για την αποστολή βίντεο παρατάθηκε  έως την  1η  Ιουνίου 2013.
Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του διαγωνισμού  είναι να συλλεχθούν υψηλής ποιότητας βίντεο από μια ευρεία συμμετοχή  των  Εθνικών Τμημάτων, και στη συνέχεια να ληφθούν  επιλεγμένα τμήματα των βίντεο , ώστε να παραχθεί ένα  βίντεο με πληροφορίες σχετικά με την IPA που μπορεί να διανεμηθεί σε όλα τα τμήματα ως διαφημιστικό για την π[ρόωθηση των σκοπών της ΙΡΑ και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΡΕΒ
Θα υπάρχουν τρία χρηματικά βραβεία καθώς και έπαινοι. Τα χρηματικά βραβεία θα κατανέμονται ως εξής:
1ο Βραβείο 400 Ελβετικά φράγκα
2ο Βραβείο, 300 Ελβετικά φράγκα  και
3ο Βραβειο 200 Ελβετικά φράγκα ​​.
Ο διαγωνισμός:
Κάθε τμήμα που θέλει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλλει μια ταινία που δείχνει:
1. Δραστηριότητα της IPA στο τμήμα.
2. Την εθνική αστυνομία.
3. Τη  χώρα, τοπία.
4. Τους  άνθρώπους.
Οι ταινίες θα είναι σε ψηφιακά μέσα: DVD, AVI, ή οποιαδήποτε άλλα ψηφιακά μέσα.
Η ταινία μπορεί να είναι επίσης σε mini DV κασσέτες.
Θα πρέπει να αποσταλούν στην ακόλουθη διεύθυνση!Christchurch Central Police Station, 62-74 St Asaph Street, Christchurch. PO Box 2109, Chrisctchurch,8013, www.police.govt.nz Οι ταινίες θα πρέπει να αποστέλλονται στην ακόλουθη διεύθυνση:

Κανονισμοί:
Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλα τα τμήματα της Διεθνούς  Ένωσης Αστυνομικών
Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Κοπεγχάγη.
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από επαγγελματίες από τη Δημόσια Τηλεόραση της Νέας Ζηλανδίας.
Η αποστολή του βίντεο πρέπει να κοινοπιείται και  μέσω e-mail στον κ. Paul Visser στην ηλ.δ/ση paul.visser @ police.govt.nz με την ένδειξη
MAILING OF VIDEO στο θέμα
Πνευματικά δικαιώματα: την αναπαραγωγή ή την επεξεργασία βίντεο για τις ανάγκες της ΙΡΑ  επιτρέπεται. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών δε θα κάνει καμία άλλη  αλληλογραφία γι  αυτό το θέμα.

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΎΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, Η ΟΠΟΙΑ  ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΡΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ  ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ,  ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ
ΦΙΛΙΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ
ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
IPA HELLAS




Η παγκόσμια Επιτροπή Πολιτιστικών  συλλέγει συνταγές για το βιβλίο μαγειρικής IPA από όλα τα Εθνικά  Τμήματα.

Το βιβλίο θα εκδοθεί  εντός του έτους, σε  ένα DVD, ελπίζουμε  εγκαίρως για το Παγκόσμιο Συνέδριο.

ΟΙ συνταγές πρέπει να είναι γραμμένες  στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά ή ισπανικά.

Κάθε τμήμα μπορεί να στείλει 4 συνταγές με φωτογραφίες των φαγητών , π.χ. κυρίως πιάτο (ψάρι, κρέας, λαχανικά), ένα γλυκό ή ένα κέικ ή ένα ψωμί ή μια πίτα.

Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPEG-format.

Οι μετρήσεις θα πρέπει να είναι σε μεζούρες.

Η Επιτροπή  θα επιλέξει 2 συνταγές από κάθε Εθνικό Τμημα IPA για το  βιβλίο μαγειρικής.

Στα Εθνικά Τμήματα θα  δοθούν αντίγραφα του DVD και στη συνέχεια θα μπορούν να τα αντιγράψουν δημιουργώντας έντυπες εκδόσεις για τη διανομή στα μέλη τους, με χαμηλό κόστος

Οι συνταγές με φωτογραφίες πρέπει να υποβάλλονται από τις  Γραμματείες  των Εθνικών Τμημάτων, το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 μέσω email στην ηλ. διεύθυνση:
eijuli46@luukku.com    ή ταχυδρομικώς (σε DVD/CD):
to Ms Eija Aspholm, IPA Section Finland, P.O. Box 240, 00131 Helsinki, Finland.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013




ΜΑΝΑ

" Η  ΕΠΙΓΕΙΑ  ΘΕΑ "





Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου καθιερώθηκε ως η γιορτή της μητέρας. Γιορτάζεται η μάνα που δημιουργεί την ίδια τη ζωή, την υψώνει, την διακινεί, και τη διαιωνίζει.
Πέλαγος η αγάπη της , θησαυρός η στοργή της , χάδι το κάθε άγγιγμα της, γλυκιά ζεστασιά το κάθε της βλέμμα.
Στη μητέρα έπεσε ο κλήρος να γεννά  ζωή και να την οδηγεί στην τελειότητα με την αγάπη, την αυτοθυσία και το παράδειγμά της.
Αν  θελήσουμε να  βρούμε  την πηγή κάθε αξίας, θα φτάσουμε στην αγκαλιά της μάνας. Η αγκαλιά της μάνας  αποτελεί το αιώνιο σύμβολο αγάπης, φροντίδας, ελπίδας, καταφυγής κάθε πονεμένου.
Η  μάνα πάντα χαρίζει γαλήνη, είναι στήριγμα και ελπίδα, δεν γνωρίζει σύνορα, χρώμα, φυλή.
Λαμπάδα αναμμένη η καρδιά της, καίγεται και φωτίζει, και ανοίγει  τους δρόμους, και για τα παιδιά της χτυπά ακόμα και μέσα από τον τάφο.
ΜΑΝΑ ΘΑ ΠΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΣΤΟΡΓΗ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ
ΜΑΝΑ ΘΑ ΠΕΙ  ΘΥΣΙΑ !

ΜΑΝΑΔΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ !
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ   ΜΑΝΩΛΗΣ