Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΡΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ "ΞΥΝΗ"

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ένωσή μας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον  Εκπαιδευτικό Οργανισμό Mediterranean College (ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ Α.Ε.) που αποτελεί μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή.
·         Με βάση τη συμφωνία αυτή, ο ανωτέρω οργανισμός αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί το λογότυπο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών,  στις επίσημες ιστοσελίδες του Mediterranean College, του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, των ΙΕΚ Ξυνή, του ΚΕΑΣ Ξυνή και του Carriera. Επίσης, To Mediterranean College θα ανακοινώσει δημόσια την συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών με Δελτίο Τύπου και ανακοινώσεις στις επίσημες σελίδες των κοινωνικών δικτύων του.
  • Το Mediterranean College μπορεί να προσφέρει υποτροφίες σπουδών και προσφορές στα δίδακτρα, στα μέλη  της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και σε μέλη των οικογενειών τους (συγγενείς πρώτου βαθμού). Συγκεκριμένα, προσφέρεται έκπτωση διδάκτρων για τον πρώτο χρόνο φοίτησης ύψους:

    • 25% για προγράμματα BSc,
    • 30% για προγράμματα MSc
    • 15% για όλα τα προγράμματα που εντάσσονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2.
    • 15% για όλα τα προγράμματα του ΙΕΚ του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή.

Επιπλέον, το Mediterranean College μπορεί να προσφέρει εκπτώσεις σε εξειδικευμένα προγράμματα που μπορεί να προκύψουν μετά από πρόταση της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών. Η συνέχιση της έκπτωσης των διδάκτρων σε επόμενα έτη είναι δυνατή μόνο εφόσον ο σπουδαστής των ως άνω προγραμμάτων επιτυγχάνει βαθμολογία άνω του 65%.

  • Το λογότυπο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών θα εμφανίζεται στους Χορηγούς του Xinis Education Festival 2015 (εκπαιδευτικό φεστιβάλ του Ε.Ο. ΞΥΝΗ με πάνω από 160 εκδηλώσεις σε 3 μήνες), στο πρόγραμμα και στο site του φεστιβάλ, στις αφίσες των εκδηλώσεων

Αντίστοιχα:
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών θα φιλοξενήσει το λογότυπο του Mediterranean College στην επίσημη ιστοσελίδα της, ή άλλα ηλεκτρονικά κι έντυπα μέσα.

·         Τα στελέχη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών  μπορούν να συμμετέχουν ως επισκέπτες ομιλητές στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Mediterranean College ή σε ημερίδες που μπορεί να διοργανώσει το Κολέγιο στους τομείς εξειδίκευσής τους.


Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας για την ανωτέρω προσφορά.
Τυχόν ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνούν απευθείας  με τον Όμιλο Ξυνή:
ΑΘΗΝΑ: Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, 112 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βαλαωρίτου 9, 546 26
Τ: +30 2310 287779
    +30 2310 547708 - 808
F: +30 2312 202620
Ανοιχτή Γραμμή (χωρίς χρέωση από σταθερό): 800-11-939393


Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ




Το Σάββατο , 13-9-2014 και ώρα 12.00 , πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία  της Τοπικής Διοίκησης Πειραιώς και Νήσων ΔΕΑ , 7μελής αντιπροσωπεία Ανωτάτων Αξιωματικών της Ρουμανικής Αστυνομίας ,με επικεφαλής τον πρώην Υφυπουργό και νυν Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη του Νομού DOLJ κ. NICOLESCU  Konstantin, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση της Τοπικής μας Διοίκησης.
Την αποστολή υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα ,οι Πρόεδρος , Α' Αντιπρόεδρος  και Ταμίας της Τ.Δ , κ.κ ΜΠΑΖΑΚΟΣ Σταύρος, ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης και ΜΠΕΚΑΣ Δημήτριος αντίστοιχα .Την αποστολή συνόδευε ο Εκδότης και  Δ/ντης  της Εφημερίδας "ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ "κ. ΧΑΝΔΑΚΑΣ Μιχάλης ,ο οποίος το προηγούμενο διήμερο ,φιλοξένησε τους συναδέλφους  στην Αίγινα , αλλά και η διερμηνέας κ.  ΣΚΕΝΤΟΥ Αφροδίτη . 

                                              
Στη συνέχεια η αποστολή έγινε δεκτή , από τον Αστυν. Δ/ντή κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ
Κων/νο , Βοηθό του Δ/ντου Αστυνομίας Πειραιά , Ταξιάρχου κ. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κων/νου, ο οποίος απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους .
Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έγινε ανταλλαγή απόψεων και 
εμπειριών.
Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων .
Το βράδυ της ίδιας ημέρας , παρετέθη από την Τοπική μας Διοίκηση , δείπνο προς τιμήν τους , στο οποίο παρεκάθησαν , ο Αστυν. Δ/ντης κ.ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος , ο Δ/της Τροχαίας Πειραιά κ. ΛΑΣΚΟΣ Σπύρος , ο εκπρόσωπος του  ΕΤ ΔΕΑ κ' Γ.Γ της Τοπικής μας Διοικησης κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος , ο Εκδότης της  "ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ "κ. ΧΑΝΔΑΚΑΣ Μιχάλης , ο Χ. ΖΥΜΠΑΣ ,τα μέλη του Δ.Σ της Τ.Δ κ.κ ΜΠΑΖΑΚΟΣ Σταύρος , ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης , ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ Θεοδώρα
(Αναπλ. Ταμίας )και ΤΣΟΥΤΑΚΟΣ Μιχάλης (Αναπλ. Γ.Γ ) και ο κ. Κρητικός Δημήτριος από την εφημερίδα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ". 
Το πρωί της επομένης ημέρας , οι συνάδελφοι ανεχώρησαν για την Αργολίδα . 

                                                   SERVO  PER  AMIKECO 
                                              ( ΥΠΗΡΕΤΩ    ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ )

                                                                                                                                  
                  Ο                                                                                                               Ο
         ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΜΠΑΖΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                                                                   ΚΑΡΚΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!



Το πρώτο κουδούνι της  νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει σήμερα  Πέμπτη για χιλιάδες  μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Μιας  σχολικής χρονιάς που ξεκινά γεμάτη προβλήματα και προβληματισμούς, αλλά και με ελπίδα ότι το καλύτερο αύριο για το μέλλον του τόπου θα βγει μέσα από την εκπαίδευση!


Η Τοπική Διοίκηση Πειραιώς και Νήσων Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  εύχεται ολόψυχα στα παιδιά μας – στο μέλλον του τόπου μας – αλλά και στους γονείς και τους δασκάλους τους,  η νέα σχολική χρονιά να είναι ακόμα ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, μιας γνώσης ουσιαστικής που θα προάγει το ανθρώπινο πνεύμα προς όφελος του συνόλου.


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΡΑ ΣΤΟ POTSDAM ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ







Με επιτυχία διεξήχθη το Παγκόσμιο Συνέδριο της ΙΡΑ στο Potsdam Γερμανίας, από 2-7 Σεπτεμβρίου 2014, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 60 χώρες.

Το Ελληνικό  Εθνικό Τμήμα εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ.: Κυριάκο Κάρκαλη (εκπρόσωπο) και Ιωάννη Καραπατάκη, Νικόλαο Μαρούντα και Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη (παρατηρητές)





Το εφετινό συνέδριο ήταν ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας για την Ένωσή μας, μιάς και έγιναν μεγάλες αλλαγές που αφορούν κυρίως στη διάρθρωση και λειτουργία του ΡΕΒ. Συγκεκριμένα:

  1. Το Permanent Εxecutive Βeurau PEB (Μόνιμο εκτελεστικό γραφείο) μετονομάζεται σε International Εxecutive Βeurau IEB (Διεθνές Εκτελεστικό Γραφείο)
  2. Η θητεία του παγκοσμίου συμβουλίου, από τις επόμενες εκλογές, θα είναι πλέον τετραετής και όχι τριετής που ήταν μέχρι σήμερα.
  3. Οι τρείς αντιπρόεδροι αντικαθιστούνται πλέον από Προέδρους επιτροπών. Μόνον ένας εξ αυτών θα φέρει και την ιδιότητα του Αντιπροέδρου (ορίζεται από την Γενική Συνέλευση)  και θα αντικαθιστά τον Πρόεδρο στην απουσία του.
  4. Οι Ταμίες θα είναι πλέον δύο, με διακριτούς ρόλους και καθήκοντα
  5. Η θέση του Αν. Γραμματέα καταργείται και αντ’ αυτής, θεσμοθετείται θέση Επικεφαλής Διοίκησης
  6. Τέλος, η θέση του Γεν. Γραμματέα, παραμένει ως έχει.

Συνοπτικά λοιπόν η νέα σύνθεση του Διεθνούς Εκτελεστικού Γραφείου που θα προκύψει από τις εκλογές του 2015 θα έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος
  • Γενικός Γραμματέας
  • Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (ERC)
  •  Πρόεδρος Επιτροπής Επαγγελματικών Υποθέσεων (IPC)
  • Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτιστικών και Κοινωνικών Υποθέσεων (ISCC)
  • Επικεφαλής Διοίκησης
  • Ταμίας Οικονομικών
  • Ταμίας Κοινωνικών



Επίσης ο κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για μία και μόνο θέση.








Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η πρόταση του Ελληνικού Τμήματος, οι μέθοδοι εργασίας του ΙΕΒ (καθήκοντα μελών κλπ) να ορίζονται επακριβώς από τον Διεθνή Εσωτερικό κανονισμό



Το καταστατικό καθώς και ο Εσωτερικός Κανονισμός, δύνανται πλέον να τροποποιούνται κάθε χρόνο και όχι κάθε τρία χρόνια κατά τη διάρκεια το εκλογικού Συνεδρίου, όπως ίσχυε έως τώρα.



Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν επηρεάζουν τα Εθνικά Τμήματα, που συνεχίζουν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν έως σήμερα.









Με συντριπτική πλειοψηφία επίσης, πέρασε και η πρόταση του Ελληνικού Τμήματος για θεσμοθέτηση διεθνούς συμποσίου στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή μελών ΙΡΑ κατά τις εκδηλώσεις αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και την κάλυψη μέρους των εξόδων από τον Παγκόσμιο Ταμία.

Σκοπός της πρότασης μας, η προβολή του Ολυμπιακού Πνεύματος, των αρχών και των αξιών του Ολυμπισμού, τη δημιουργία διεθνούς Ολυμπιακού κινήματος μελών ΙΡΑ, την προβολή του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας και τη στήριξη του Ελληνικού Τμήματος στην παραμονή των εκδηλώσεων αφής της φλόγας στη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων



Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε και η επίσημη εισδοχή στην ΙΡΑ των τμημάτων Καζακστάν, Μαυροβουνίου και ΠΓΔΜ, όπου έλαβαν τα πιστοποιητικά και τη σημαία της ΙΡΑ.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και του συνεδρίου, άπαντες υπήρξαν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αναφορά του ονόματος της ΠΓΔΜ, έχοντας ως καλό αποτέλεσμα να αποφευχθούν  τυχόν παρεξηγήσεις.



Παρόντες ήταν επίσης ο καλός μας φίλος, μέγας φιλέλληνας και επι σειρά ετών θιασώτης των συνεδρίων του Εθνικού Τμήματος Karl-Heinz Till, όπου ταξίδεψε μαζί τον τ. Παγκόσμιο Αν. Γεν. Γραμματέα κ. Ιωάννη Πανούση, από την πόλη του Ulm (περίπου 700 χλμ μακριά από το Βερολίνο) ειδικά για να μας συναντήσει και να εκφράσει για άλλη μια φορά δημόσια την αγάπη του για την Ελλάδα και τους Έλληνες φίλους του στην ΙΡΑ.



Η αντιπροσωπεία μας στο περιθώριο του Συνεδρίου, συνομίλησε με όλες τις Εθνικές αντιπροσωπείες, αντάλλαξε απόψεις για το μέλλον και την λειτουργία της ΙΡΑ και αναθέρμανε τις σχέσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή των επικείμενων διεθνών εκδηλώσεων μας, ήτοι της 1ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Γυναικών ΙΡΑ που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο από 1- 5 Οκτωβρίου (κατά τα δύο προηγούμενα παγκόσμια συνέδρια είχαν γίνει εκτενείς παρουσιάσεις )και του Ολυμπιακού Συμποσίου που θα γίνει το 2016



Το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο, το οποίο θα είναι και εκλογικό, θα λάβει χώρα από 12- 18 Οκτωβρίου 2015 στη Λεμεσό. Σε ειδική τελετή, η οποία έγινε την αποχαιρετιστήρια βραδιά, το αδελφό Κυπριακό Τμήμα, έλαβε τη σημαία σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.



Κυριάκος Κάρκαλης

Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων 
Ελληνικού Εθνικού Τμηματος