Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΝΑ’ΤΑΝΕ ΤΟ 21……..






….Να ΄ρθει  μια φορά…. Αυτά τα λόγια του γνωστού άσματος έρχονται στο μυαλό μας την ιερή αυτή μέρα της  195ης επετείου από την ημέρα της Εθνικής παλιγγενεσίας….
Της ημέρας εκείνης που ο  Δαυίδ στάθηκε περήφανος απέναντι από τον Γολιάθ…. Που μια χούφτα εξαθλιωμένοι έδωσαν  ιερό όρκο στον Θεό να δώσουν στον ταλαίπωρο λαό
  μας , την πολυπόθητη Ελευθερία…
                Η σπίθα άναψε την  17η  Μαρτίου  στη Αρεόπολη της Μάνης και η πυρκαγιά ξέσπασε 8 ημέρες αργότερα την 25η Μαρτίου 1821 στην Αγία Λαύρα, όπου υψώθηκαν τα ιστορικά λάβαρα. Μπροστάρισα του αγώνα η Εκκλησία μας και ξοπίσω οπλαρχηγοί , καπεταναίοι και απλός κόσμος που διψούσε για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία και  Αξιοπρέπεια….. Νέοι, γέροι, παιδιά, γυναίκες, όλοι με λάμψη στα μάτια και την ψυχή, ξεκινούσαν για τον υπέρ πάντων αγώνα! Για τον αγώνα που όφειλαν να δώσουν, διότι τον χρωστούσαν στους ένδοξους προγόνους , αλλά και στις επόμενες γενιές.
                Αυτό ήταν…. Το ποτάμι ξεκίνησε ορμητικό και  δε γύριζε πλέον πίσω…. Η αυτοκρατορία κατέρρεε…..  Η  Ελλάδα, η Μεγάλη Ελλάδα του  Αλέξανδρου, έμελε να ξαναζήσει για άλλη μια φορά στιγμές δόξας…


Σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική ημέρα, η πατρίδα μας και πάλι βάλλεται πανταχόθεν….. Για άλλη μια φορά στη μακραίωνη ιστορία μας, κάποιοι ορέγονται τον πλούτο μας, τον ήλιο μας, τη θάλασσά μας, τον πολιτισμό μας…. Ζητούν βίαια να αρπάξουν τον σπουδαίο αυτό πολιτισμό που απλόχερα τους έχουμε χαρίσει….
Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να δείξουμε το μεγαλείο της φυλής….. Να προασπίσουμε τα όσια και ιερά…. Να σταθούμε όρθιοι με υπερηφάνεια, αυτή τη φορά
 -ίσως- όχι μπροστά στα τουφέκια,  αλλά μπροστά σε μια πρωτοφανή για την παγκόσμια  ιστορία επίθεση, στην ιστορία μας, στη θρησκεία μας, στη συνοχή μας ως Έθνος. Μας παρουσιάζουν στη διεθνή κοινότητα ως μη σκεπτόμενους καλοζωισμένους  ακαμάτηδες,  ως κηφήνες που επιθυμούν να ζήσουν εις βάρος τους….. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!  Ο Έλληνας  έχει μάθει να αντέχει, να παλεύει, να αντιστέκεται, να επιβιώνει μέσα από το πέρασμα των αιώνων, των χιλιετιών. Να τιμά την καταγωγή του.
Ο Κολοκοτρώνης, ο Κανάρης, ο Μιαούλης, ο Παπαφλέσσας, ο Ρήγας Φεραίος,  ο Νικηταράς, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και τόσοι άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες – αγωνιστές έχουν καταγραφεί στο DNA μας, ζουν στην ψυχή μας….


Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να δώσουμε τον αγώνα μας. Το δικό μας αγώνα, της δικής μας γενιάς!!!  Να μείνουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Πανελληνισμού! Να μη ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας!!!  H οικονομική κρίση,  κάποτε θα αποτελεί παρελθόν. Δε γνωρίζουμε ακριβώς πότε, αλλά θα γίνει….. Η Ελλάδα μας έχει ξαναπεράσει στενωπούς. Αν χάσουμε όμως τις αξίες μας, δύσκολα θα τις ξαναβρούμε.  Το 21 λοιπόν θα ξανάρθει…. Ψηλά το κεφάλι όλοι μας!!! Ψηλά και τις σημαίες μας. Στο κοντάρι με το ιερό σύμβολο του Σταυρού! Στο μπαλκόνι μας! Στα χέρια των παιδιών μας! Και κυρίως στην καρδιά μας!

«Τούτο το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»
 Κωστής Παλαμάς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΜΕΝΗ ΘΕΟΤΟΚΟΣ , Η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!!!


Κυριάκος Κάρκαλης

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ


Η ΤΔ Πειραιώς και Νήσων Διεθνούς  Ενώσεως Αστυνομικών (IPA) εξασφάλισε για τα μέλη της και τους φίλους μια εξαιρετική παράσταση σε ειδική προνομιούχο τιμή. Προκειται γαι την "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" του Σοφοκλή. 
Μια εξαιρετική απόδοση του γνωστού αρχαίου δράματος, με απόλυτο σεβασμό στον τραγικό λογο του Σοφοκλή, από γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς (Μαρία Συμεών, Βυρων Κολάσης, Οδυσέας Σταμούλης, Κώστας Καπετάνιος κα) Ιδιαίτερα εκπαιδευτική.
Η τιμή εισητηρίου για τα μέλη και τους φίλους της ΙΡΑ διαμορφώθηκε στα 7 ευρώ.
Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, ώρα 19.00  Στο θέατρο ΚΝΩΣΟΣ Κνωσού 11-Αθήνα (Από Πατησίων 195, σταση Καλιφρονά)Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την 22/3/2016 στο τηλ. 6972704253

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Κυριάκος Κάρκαλης         Άγγελος Κονταράς

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ


Το D.R.C.S. © (Directive Reactive Controlling System) είναι ένα σύστημα κοντινής μάχης το οποίο βασίζεται στην άμεση αντίδραση και εν συνεχεία στον έλεγχο του αντιπάλου.
Αυτό που καθορίζει την εκπαίδευση στο D.R.C.S. © , είναι αυτό ακριβώς που δηλώνουν τα αρχικά του. Αμεσότητα – Αντίδραση – Έλεγχος.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι εύκολο και κατανοητό για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και κοινωνικής θέσης και σκοπό έχει την σύντομη σε χρόνο αφομοίωση των τεχνικών και τακτικών από τον εκπαιδευόμενο.
Αποτελείται από πέντε επίπεδα εκπαίδευσης, όχι ζώνες, που βοηθούν τον εκπαιδευόμενο να κατακτήσει τον σκοπό της εκπαίδευσης, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να μπορεί να αμυνθεί ή και να προστατέψει τους δικούς του σε περίπτωση που βρεθεί σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση.



Η τοπική Διοίκηση Πειραιώς και Νήσων Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών είναι υποστηρικτής του συγκεκριμένου σχολείου που θα πραγματοποιηθεί από 26 Μαρτίου έως 5 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΑΣ ΠΕΡΣΕΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιημένο δίπλωμα εκπαιδευτών αυτοάμυνας για πολίτες.
Η Τοπική μας Διοίκηση σε συνεννόηση με τους διοργανωτές, πέτυχε για τα μέλη μας έκπτωση ύψους 30%.

Κυριάκος Κάρκαλης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ




Πάνος Μυρμιγγίδης
"Το γιοματάρι της φράουλας"

 Τι να πει κανείς γι αυτό το υπέροχο βιβλίο.!!!!! Το διάβασαμε  με μια ανάσα!! Από τις πρώτες σελίδες ανασύρονται  μέσα από τον αναγνώστη  κρυμμένοι νεανικοί στοχασμοί, συναισθήματα και σκέψεις της παιδικής και εφηβικής  ηλικίας. Λυρικό, ποιητικό και λογοτεχνικό κείμενο που δεν σε αφήνει στιγμή να ξεχαστείς. 'Ενα ποίημα αφιερωμένο στη νεότητα, στη ζωή και στον έρωτα!!
Στο βιβλίο του Πάνου Μυρμιγγίδη ο κάθε αναγνώστης θα βρει τα δικά του στοιχεία, τη δική του μυρωδιά φράουλας να τον πλημμυρίζει!!!!!
O συγγραφέας είναι ένας νέος άνθρωπος, γόνος συναδέλφων. Γεννημένος το 1980 στον Πειραιά, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι πολυγραφότατος και ήδη καταξιωμένος στη συνείδηση του βιβλιόφιλου κοινού.
Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν  στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυριάκος Κάρκαλης


ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Είδαμε τη συγκεκριμένη παράσταση και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για μια εξαιρετική απόδοση της γνωστής τραγωδίας του Σοφοκλή με υπέροχες ερμηνείες, σεβόμενη το λόγο του τραγικού ποιητή. Απολύτως παιδαγωγική, δοσμένη απο τους ερμηνευτές με τρόπο που κρατά έντονο το ενδιαφέρον του θεατή, ως την τελευταία στιγμή.
Απο την παραγωγή προσφέρονται ειδικά χαμηλές τιμές για τα μέλη της Ένωσής μας

Κυριάκος Κάρκαλης

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Την 22-2-2016 ημέρα Δευτέρα , και ώρα 19.00 , πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του
Ομίλου Κυριών Φίλων Αστυνομιας Πειραιά , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου .
 
 
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , η Επιτελάρχης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος κ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα , ο Αναπλ. Δ/ντης της Δ/νσης Αστυνο-
μίας Πειραιά Ταξίαρχος κ. ΚΟΥΛΤΟΥΚΗΣ Δημήτριος , οι Πρόεδρος , Γ.Γ , Ταμίας και 
μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά κ.κ ΤΕΤΡΑΔΗΣ Ιωάννης, ΠΗΓΑΔΙΩΤΗΣ Γεώργιος , ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος και ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Ιωάννης αντίστοιχα , ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Πειραιώς και Νήσων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. ΚΑΡΚΑΛΗΣ Κυριάκος , ο Δ/της Τροχαίας Πειραιά Αστυν.Υποδ/ντης κ. ΛΑΣΚΟΣ Σπύρος , ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας  Δυτ. Αττικής κ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Ιωάννης , η πρώην υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων  Σχέσεων της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά κα. ΝΙΑΡΧΑΚΟΥ Λίτσα , ο κ. ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ  Ιωάννης από την εφημ. " Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ " , ο κ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Δημήτριος από την εφημ. " ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ " η  κ.ΓΕΡΑΜΑΝΗ Σταματίνα από την εφημερίδα  " ΡRESS ANTAPOKRITIS " , πολλοί συνάδελφοι όλων των βαθμών στην ενέργεια και στην αποστρατεία με τα παιδιά τους , ομάδα διάσωσης Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , καθώς και πολλοί φίλοι του Ομίλου από την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά .
 

 
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Γ.Γ του Ομίλου Πανεπιστημιακός κ.ΚΟΥΡΟΥΝΗ
ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗ Μαίρη , και στη συνέχεια η Πρόεδρος κ. ΡΟΥΣΣΟΥ Ολγα αναφέρθηκε 
διεξοδικά στα πεπραγμένα του Ομίλου , κατά το παρελθόν έτος 2015 .
Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ιωάννης ΚΟΚΚΩΝΗΣ , Αντιστράτηγος ε.α
της ΕΛ.ΑΣ και Προ'ι'στάμενος του  Ι.Ν  ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ  Πειραιά. 
Αμέσως μετά η Πρόεδρος του Ομίλου , με την συνδρομή της εκπροσώπου του κ.Αρχη-
γού της ΕΛ.ΑΣ , Αντιστρατήγου κ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλας , απένειμε επαίνους και 
χρηματικό ποσό 500€ σε παιδιά αστυνομικών , που εισήχθησαν στα ΑΕΙ της χώρας, 
επιβραβεύοντας την προσπάθεια τους . 
Ακολούθησε δεξίωση . 
 

 
Αξίζουν συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στην Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του
Ομίλου , για την διαχρονικά σπουδαία και ανιδιοτελή προσφορά τους ,στην Αστυνομία
και στην κοινωνία γενικότερα . 

ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ