Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ





Στα πλαίσια των εορτασμών για την "Ημέρα της Αστυνομίας" & του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου την 20η Οκτωβρίου 2017, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών συνδιοργανώνει με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έκθεση εικαστικών με έργα Ελλήνων Αστυνομικών.
Η έκθεση  φιλοξενείται στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος https://www.snf.org/el/



Η γραμμή, το χρώμα, η μορφή, το υλικό είναι τα εργαλεία της εικαστικής δημιουργίας, του βιώματος, του συναισθήματος που επιζητούν να πάρουν μορφή μέσω του καλλιτεχνικού έργου. 


Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν η τέχνη ως ενασχόληση βρίσκεται στον αντίποδα του καθημερινού βίου, γίνεται μέσο έκφρασης και συνάντησης διαφορετικών κόσμων.
Η έκθεση των εικαστικών-αστυνομικών αποτελεί ένα παράθυρο με δύο όψεις: προς στον κόσμο που ανοίγεται πέρα από αυτό και προς στον κόσμο που περικλείει.
Μέσω της πανανθρώπινης γλώσσας της τέχνης το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών προτάσσει ένα άνοιγμα μεταξύ των μελών του Σώματος και του κοινού, αμβλύνοντας τα στερεότυπα, καλλιεργώντας την εγγύτητα και τον ανθρωπισμό στη σύγχρονη εποχή.
  

Επιμέλεια-κείμενα: Λεωνή Θανασούλα
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (IPA-International Police Association) ιδρύθηκε στη Βρετανία το 1950, αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το 1948, η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας.
Εργάζεται για την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, φιλίας, αδελφοσύνης μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους σε παγκόσμια κλίμακα.
Η λειτουργία της περιλαμβάνει την προβολή του κοινωνικού προσώπου του σώματος προς τους πολίτες. Πραγματοποιεί εκδόσεις, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, πολιτισμικές ανταλλαγές. Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της ιδρύθηκε το 1965, και έχει αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα
 
                             ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνδιοργάνωση: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Λεζάντες:
1. Αντωνόπουλος Δημήτριος
2. Αρσενίου Ηλίας
3. Βασιλάκης Ευάγγελος
4. Δέλλας Χρήστος
5. Δεμοιράκος Ανδριανός
6. Δετσαρίδης Δημήτριος
7. Δικαίου Αικατερίνη
8. Εγγλεζάκης Ματθαίος
9. Ζαφειροπούλου Αικατερίνη
10. Ζωιτσούδη Ελένη
11. Καλτσής Χαράλαμπος
12. Καραπατάκης Ιωάννης
13. Κούτσιαρης Κωνσταντίνος
14. Κυπραίου Ελπίδα  
15. Λαζόγκα Ολυμπία
16. Μαργέλη Μαρία
17. Μπαράκου Κωνσταντίνα
18. Μπόλτση Αγορή
19. Μπράζια Μαρία
20. Μπουζάκη Μαρία
21. Μπουλταδάκης Χριστόφορος
22. Ξηρογιάννης Γεώργιος
23. Πανέρας  Σταύρος
24. Πυρράκη Γεωργία
25. Σκαρή Ιουλία
26. Σπανός Εμμανουήλ
27. Σταγάκης Μαρίνος
28. Στρατήρου Ανδρονίκη
29. Τρυφέρης Θεόδωρος
30. Φαρμάκης Λάμπρος
31. Χαντζής Νικόλαος
32. Χρυσοστομίδης Κωνσταντίνος
33. Χωριανόπουλος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου